Olvasó- és Játszóliget

olvasoliget

 
INTERAKTÍV TERMÉSZETISMERETI TUDÁSTÁR (2016. június 11-12., 15.00-19.00)

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástár állattani és növénytani gyűjteménye a 19. század végétől az oktatáshoz kapcsolódó, rendszeres terepi kutató- és gyűjtőmunka eredménye. 2000-ben vált a nemzeti kulturális örökség részévé.
A kitelepült kísérletek elsődlegesen az általános és középiskolás fiatalok számára készülnek, de a családokat és a szépkorúakat is szeretnénk bevezetni a tudományos kísérletezésbe, a mindennapok tudományába.

KÖZÖS RAJZOLÁS KALYBER JOE ALKOTÓJÁVAL (2016. június 11., 15.00-19.00)

A szegedi Pilcz Roland immáron 21 éve készíti Kalyber Joe kalandjait. Így vall teremtett hőséről a konyvesblog.hu internetes oldalon: „… egészen hozzám nőtt, mint egy régi barát. Persze sok fázison átment a karakter. Először egy vadnyugati kutya-seriff volt, innen a Kalyber név. Később egyre többet akartam vele kifejezni, egyre igényesebben; mondhatni együtt nőttünk fel. Imádom a fejlődéstörténeteket, és a Kalyber már-már egy fejlődéstörténeti iskolapélda.”

SZTE FÜVÉSZKERT (2016. június 12., 15.00-19.00)

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje közel száz éve nyújt sokszínű látványosságot Szeged város lakóinak, a környékbelieknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Idén a Vadasparkkal karöltve „Engedd élni” kampányba kezdtek, melynek célja, hogy ötletekkel segítse a házak vagy lakások tájának növényekkel és állatokkal való benépesítését. Standjukon a gyerekek megtanulhatják, hogy kis ügyességgel akár egy ásványvizes palack, vagy balkonláda is lehet kellemes élettér megannyi élőlény számára. Gondoskodással saját állatkertet vagy botanikus kertet varázsolhatunk környezetünkbe.

SZEGEDI VADASPARK (2016. június 12., 15.00-19.00)

A Szegedi Vadaspark 27 éve nyitotta meg kapuit. Könyvheti standján az idén olyan izgalmas, élő állatokat felvonultató játékos program várja a gyermekeket, felnőtteket egyaránt, amely konkrét, hétköznapi segítséget is ad bárki számára ahhoz, hogyan segítheti elő saját lakókörnyezetében új, hazai állatok megtelepedését.

BELVÁROSI MOZI (2016. június 12., 15.00-19.00)

A Belvárosi mozi kitelepülésén filmes kvízek kicsiknek, nagyobbaknak és felnőtteknek – a helyes megfejtők között családi mozijegyeket és a Danuvia sétahajó Mesebárka járataira családi belépőket sorsolnak ki. Játszósarok, kézműves foglalkozás, filmes puzzle-k, fotós fal és arcfestés várja látogatóikat.

Share

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.