A Kalligram bemutatja

kalligram_logo

  • 2016. június 10. (péntek) 17.30
  • REÖK (Regionális Összművészeti Központ) (Tisza Lajos krt. 56.)

Beszélgetés a szerzőkkel a könyveikről és másról…

Közreműködnek: Németh Gábor (Egy mormota nyara), Zoltán Gábor (Orgia), Mészáros Sándor (Kalligram Kiadó), Sugár S. András (Könyv és Kávé Kiadó, MKKE elnökségi tag)

A szerzők kötetei a helyszínen megvásárolhatók. A beszélgetést dedikálás követi.

NEMETH-G_Egy mormota_COVER.indd

 

A regény elbeszélője helyvadász. Lord Byron halálához keres alkalmas tengerpartot egy vámpírfilmbe. A szemlélődés a hivatása, de az értelmezés a szenvedélye. Utazása alatt vadásznaplót ír, hosszú levelet a fiának, de írás közben el-elkalandozik, az emlékezés szeszélyének engedve. Akármerre jár a világon, Amszterdamtól Rómán át Buenos Airesig, előbb-utóbb tanúja lesz valami jóvátehetetlennek. Az üres tér tetthellyé változik, megtelik az idegenség bűnébe eső szereplőkkel. Az elbeszélő végül egy biarritzi kikötőben veszteglő hajón talál menedéket, hogy e sorok olvasója döntsön a sorsáról.

zoltan_gabor_orgia

 

Budapesten született 1960-ban. A városmajori templomban keresztelték. Ahol nem sokkal korábban Kun páter prédikált. A Maros utcában nőtt fel. Ahol a nyilasok tömeggyilkosságokat rendeztek. 2010 után szánta rá magát, hogy lehajoljon az előtte heverő témához. Hogy megismerje a Városmajor múltját. Mindenekelőtt azt, hogy mi, miért és hogyan történt 1944–45 telén.

Ajánló:
Németh Gábor Egy mormota nyara (részlet)
Zoltán Gábor: Orgia (részlet)

Share
A bejegyzés kategóriája: Dedikálás, Június 10. (péntek), Kalligram, Könyvbemutató, Németh Gábor, REÖK, Zoltán Gábor
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.