Nemzetiségi kiadványok körképe

nemzetisegek_haza

  • 2016. június 9. (csütörtök) 16.00–19.00
  • Dugonics tér, vendégsátor

A Nemzetiségek Háza nemzetiségi folyóiratokat és könyveket mutat be a hazai bolgár, görög, lengyel, német, örmény, szlovák és ukrán kultúra köréből. A kiadványok között megtalálhatók lesznek a Nemzetiségi Szövetség gasztronómiai naptárai, a Szegedi görög füzetek sorozat 10 darabja, egy ukrán konferenciasorozat kötetei és további hazai szépirodalmi és történelmi művek – magyarul, illetve a nemzetiségek nyelvén.

A Szegedi Helyi Szerb Közösségnek köszönhetően szerb hetilapok, kalendáriumok, továbbá magyarországi szerb írók (Dragomir Dujmov, Predrag Stepanovic, Dragan Jakovljevic, Milan Dujmov) művei is megtekinthetők lesznek, valamint a Magyarországi szerbek etnográfiája, a Baranyai szerb füzetek és a Deszki füzetek kötetei, illetve Magyarországon kiadott szerb népzenei és egyházzenei CD-k.

A Szegedi Nemzetiségi Önkormányzatok Társulásának 2015-ben 7 tagja van, a bolgár, görög, lengyel, német, örmény, szlovák és ukrán nemzetiségi önkormányzatok. A működéséhez szükséges forrásokat elsősorban Szeged Megyei Jogú Város támogatásából, másodsorban a tagönkormányzatok tagdíjából és működési hozzájárulásából, valamint a Társulás eszközeinek és a Nemzetiségek Háza helyiségeinek esetenkénti bérbeadásából, továbbá pályázati forrásokból biztosítja.
A Nemzetiségek Háza kettős funkciót tölt be. Egyrészt mint hivatal székhelye a társulási önkormányzatoknak és az azokhoz kötődő nemzetiségi kulturális egyesületeknek, másrészt mint közösségi ház kulturális programokat szervez és koordinál. (minority-szeged.hu)

Share
A bejegyzés kategóriája: Dugonics tér, Június 9. (csütörtök)
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.