Újszászi Ilona dedikál

ujszaszi_ilona

  • 2016. június 12. (vasárnap) 18.00
  • Dugonics tér

A Szegedi Egyetemi Kiadó sátránál Újszászi Ilona dedikál.

ujszaszi_ilona_hogyan_lettek

Újszászi Ilona a Szegedi Tudományegyetem szóvivőjeként, óraadó tanáraként, a Campus Hungary Program révén látogatott Ohio állam három és Illinois állam egyik egyetemére, tájékozódott a kommunikáció oktatásról és az amerikai médiumokról, találkozott az ott élő  magyarokkal.
A 2013 őszén megismert asszonyokkal beszélgetve, a családtörténetek hatására újságíróként is működésbe lépett: interjúkat és fényképeket készített, dokumentumokat fotózott, közösségekbe látogatott.
Az óceánon túl gyűjtött hang és képanyagból itthon válogatva alakult ki egy új mozaikkép: a Hogyan lettek ők „amerikai magyarok”?
– Vallomások ott-hon az itthonról című kötet. A portrékba zárt családtörténetek, illetve az ott-honosság biztosítására hivatott közösségeket bemutató riportok jelzik a bevándorlás hullámait. E könyv emléket állít az Amerikában élő magyaroknak, méltatja az óhazához való kötődésért tett erőfeszítéseket. Ugyanakkor – a testvér-települési kapcsolatban rejlő lehetőségeket is leltározva – köszönti Szeged és Toledo, Csongrád és Lucas megye lüktető együttműködését, amelynek lényege és éltetője az emberek között szövődő barátság.

A 87. ünnepi könyvhét időszakában az SZTE SZEGEDI EGYETEMI KIADÓ Dugonics téri sátrában elérhetőek, illetve árusítják az egyetemi oktatók, az SZTE munkatársai által jegyzett, illetve az egyetemi kiadó(k) által gondozott könyveket.

Share
Kategória: Dedikálás, Dugonics tér, Június 12. (vasárnap), Szegedi Egyetemi Kiadó, Újszászi Ilona | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.