Ábrahám Krisztián könyvének bemutatója

abraham_gyogynovenykalauz

  • 2016. június 10. (péntek) 16.30
  • Somogyi-könyvtár, Rókusi fiókkönyvtár (Vértói út 5.)

Ábrahám Krisztián Terepi gyógynövény-kalauz az Alsó-Tisza völgybe című könyvének (Kör-Te Egyesület) bemutatóján a szerző Betegségek megelőzése gyógynövényekkel – házi patika és gyógynövénykonyha címmel tart előadást.

A kiadvány a területen jellemző gyógynövényeket gyakorlatias módon ismerteti meg az olvasóval. Ezt a kis könyvecskét bármikor magaddal viheted túrázás, séta közben, utadon segíteni fog a hasznos – és örömteli! – gyógynövények megtalálásában, és az otthoni felhasználási lehetőségekben.
Bemutatjuk, hogy egészségmegőrzési, gyógyászati céllal milyen sokféleképp hasznosíthatjuk az adott növényt, akár belsőleg, akár külsőleg, valamint hogy ehhez mikor javasolt gyűjtenünk a növényt a legmagasabb hatóanyag-tartalom érdekében. Ezen túl megismerkedhetünk a minket mindenhol körülvevő, hétköznapinak hitt terepi gyógynövényekkel étkezés céljából is.
Minden tárgyalt növényhez kedves befőttesüvegre tehető matrica tartozik, ezzel is szeretnénk mindenkit motiválni, hogy bátran gyűjtsön saját maga kirándulásai során a gyógynövényekből. (forrás:szivessegkor-te.hu)

Ajánló:
A Kör-Te Egyesület honlapja

Share
Kategória: Ábrahám Krisztián, Előadás, Június 10. (péntek), Könyvbemutató, Kör-Te Egyesület, Somogyi-könyvtár | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.