Az „Égigérő” vendége Molnár Krisztina Rita

kreta_rajz

  • 2016. június 9. (csütörtök) 18.00
  • Dugonics tér, az Égigérő sátra

Az „Égigérő” olvasásnépszerűsítő program egy különleges helyszínnel, a legjobb gyermek- és ifjúsági könyvekkel, gyermekirodalmi programokkal, író-olvasó találkozókkal, kézműves foglalkozásokkal várja a családokat.
Érkezik az utóbbi évek egyik legsikeresebb meseregényének, a Maléna Kertjének folytatása, a Kréta-rajz (Naphegy Kiadó). Vendégünk a könyv szerzője, Molnár Krisztina Rita.

Molnár Krisztina Rita a mai magyar irodalom egyik meghatározó alakja, bár soha nem tolakodott előtérbe, nem reklámozta és nem fényezte magát – egyszerűen csak dolgozik, csendes és határozott következetességgel írja azokat a szövegeket, amelyek biztosan és maradandóan őrzik majd nemcsak az ő életének, hanem a huszadik-huszonegyedik század női és emberi sorsának a lenyomatát. Költészete, amely egyszerre gyöngéd és kegyetlen, soha nem hazudik és nem tagad el semmit, de közben bátran megmutatja az élet finom részleteit, a figyelem boldogságát, a közelséget, az otthonosságot és az otthonteremtéshez szükséges erőt és elszántságot.

Akik értően írnak róla, azok szerint írásmódja „a figyelem, a türelem apoteózisa”, amelyre az „önmegfigyelő őszinteség” jellemző (Kiss Judit Ágnes), elismerően írnak arról, hogy „gyengéden vizsgál, közben rendszerez” (Karafiáth Orsolya), és kiemelik formai sokszínűségét, szakmai tudását és alázatát, gyermeket-felnőttet egyaránt megszólító játékosságát. Hangja összetéveszthetetlen, hangszíne és figyelmének természete már az első megjelenéstől kezdve csak rá jellemző, mégsem fél állandóan megújulni, kísérletezni. (Szabó T. Anna)

A program a Szépírók Társasága támogatásával valósul meg.

Ajánló:
Maléna kertjétől a Kőházig

Share
Kategória: Dugonics tér, Június 9. (csütörtök), Könyvbemutató, Molnár Krisztina Rita, Naphegy | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.