Száz kémiai mítosz

szaz_kemiai_mitosz

  • 2016. június 9. (csütörtök) 18.15
  • Dugonics tér, színpad

„Az SZTE utcára viszi a tudományt”

Az Amerikában „Kiemelkedő Akadémiai Mű” minősítést nyert könyv (Akadémiai Kiadó, Springer Kiadó) szegedi szerzőivel, Csupor Dezsővel és Kovács Lajossal Újszászi Ilona beszélget.

A Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem négy kutatója arra a feladatra vállalkozott, hogy megpróbál a sok-sok tévhitünk közül száz olyannal szembesíteni bennünket, amely valamilyen módon köthető a kémia tudományához és kémiai ismereteink hiányosságaihoz. Jogos-e a mesterséges anyagoktól való félelmünk? Igaz-e, hogy a természetes anyagok csak jók és egészségesek lehetnek? Mi a veszélyesebb: az ismert mellékhatású gyógyszerek vagy az ismeretlen hatású „csodaszerek” szedése? Valóban a „bio”-é a jövő az élelmiszerek és az üzemanyagok terén?  Ilyen és ehhez hasonló kérdések húzódnak meg a tudományos igényesség és az olvasmányosság határán egyensúlyozó írások mögött. (forrás: akkrt.hu)

Ajánló:
„Kiemelkedő Akadémiai Mű” lett Amerikában a „100 Chemical Myths” című könyv
Rosszabb-e a generikum, mint az eredeti gyógyszer?
Tévhitek a vörösborról, a tengeri sóról és más élelmiszerekről

Share
A bejegyzés kategóriája: Akadémiai Kiadó, Csupor Dezső, Dugonics tér, Június 9. (csütörtök), Könyvbemutató, Kovács Lajos, Springer
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.